Jdi na obsah Jdi na menu
 


Drůbež a vše tomu podobné :-)

  ejimz-ikonka.gif
Při pročítaní stránek si můžete pustit mé oblíbené rádijko   
 
Kuře na bramboráku
Kousky kuřete strouhaný sýr cibule na kolečka anglická slanina 4-6 plátků solamil bujon vejce bramborák žampiony 3 ks kousky kuřete Orestujem, přidáme vejce, žampiony, se solamilem a cibulí(druha půlka na proužky) dorestujeme, podléváme bujonem-může být i zelenina do zapékací mísy dáme bramborák na něj kuřecí směs, na ní cibul
 
Kanadské kuře
Rozporcované kuře nebo čtvrtky osolíme,přidáme sklenku vody a osminku másla a dáme péct až je kužička křupavá Do kasrolku dáme necelý šálek nakrájené cibule,půl sklenice kečupu,slenici vody,1 lžíci octa, trochu soli,pepře, kari, půl lžičky cukru a vařime pod pokličkou 10 minut.po uvaření zakapeme štávou z půlky citronu a přidáme nakrajený česnek 3 stroužky. Nalijeme na kuře a dáme dopect dopect pomalu aby se cibule nepřipálila

Kuře s houbama a šunkou
20 dkg kuřecích prsíček - 60 dkg brambor - 20 dkg hub -  5 dkg šunky 1 smetanu – sladkou       česnek, sůl, pepř, majoránku,kmín.
Vymažeme pekáč máslem, položíme vrstvu brambor na plátky,na to maso okořeněné vrstvu brambor,další vrstva šunky a houbama a poslední vrstva brambory. Zalijeme smetanou,přikryjeme alobalem a pečeme 60 – 70 minut, pak odkryjeme a pečeme dalších 10minut. Houby sušené povaříme v masoxu, houby čerstvé opražíme na pánvi s kořením – sůl, pepř, kmín, česnek. 
 

Kuřecí závitky s nivou
5OO g, kuřecích prsních řízků,niva,šunka,šlehačka, pepř, sůl a kousek másla na vymazání pekáčku.
Maso nakrájíme jako na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme, Na každý kousek položíme šunku, na hranolky nakrájenou nivu a zatočíme do roládky. Roládky položíme do vymazané zapékací mísy a zalijeme šlehačkou a poklademe kousky másla. Pečeme cca 30 minut dokud se nevytvoří kůrčička.     

Kuřecí řízky
8 prsních kuřecích řízků
Marináda:1velký hustý bílý jogurt (Selský), 2 celá vejce, 4 stroužky česneku, sůl, pepř - další koření podle chuti. Maso naklepat, osolit, opepřeit a namočit do jogurtové marinády, poklademe do uazvíratelné nádoby a dáme do lednice odležet nejlépe přes noc. Obalujeme ve strouhance a opatrně smažíme. 
 

 
 
 

Ani tvůrce webu není Bůh, proto nejsou vyloučeny chyby a překlepy

   

 

kniha-navstev.gif************** ************prolejza.gif

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář